Det här receptet har jag gjort tidigare, men då på lövbiff. Nu fanns det ingen lövbiff då jag handlade men däremot grytbitar. Så det här är ett test för att se om det funkar med fint strimlade grytbitar av nöt istället.
Gör såhär:
400 g strimlat nötkött, exempelvis lövbiff
Marinad
knappt 1/2 dl soja (helst Kikkomans)
1 msk honung
1/2 tsk sambal oelek
1 tsk malen ingefära
nymalen svartpeppar
2-3 pressade vitlöksklyftor (kan uteslutas)
1 dl neutral olja
Grönsaker att ha till:
1 späd purjolök
2 morötter, fint skurna
6-8 champinjoner
1 bit röd och gul paprika eller strimlad vitkål
Blanda marinaden och lägg i köttet, låt marinera minst två timmar men gärna längre. Hacka sedan grönsakerna fint. Stek köttet i olja på hög värme och tillsätt sedan grönsakerna. Då allt är genomstekt, ta upp och förvara varmt och tillsätt marinaden som är kvar i stekpannan. Koka ihop med lite vatten några minuter och slå sedan vätskan över köttet och grönsakerna. Blanda om och servera med ris eller nudlar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar