Det här är så sjukt gott, det går inte att beskriva med ord hur gott det är. Pulled pork, enkelt men tidsödande eftersom det kräver minst sex timmar i ugnen. Min stod i knappt åtta timmar och var så mört att det föll isär
1 kg benfri fläskkarré i bit
3 dl barbecuesås, gärna hickory/rökig
1/2 dl cocacola
1/2 dl vatten
3 msk oxfond
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
Chilipulver, flingsalt, chiliflakes och svartpeppar att gnida in köttet med.
Skölj och torka av köttet. Gnid in det med kryddorna. Lägg det i en ugnsfast form med lock. Blanda ihop marinaden och slå den över köttet. Klyfta löken och lägg den ovanpå köttstycket. Ställ in allting i ugnen på 125 grader.
Efter en timme, peta försiktigt ner löken i såsen. Låt sedan stå i ugnen i minst sex timmar, för att kontrollera att det är färdigt kan man peta på köttet och se om det faller isär.
Då det är klart, ta ut köttet och dra isär det med en gaffel så det blir småbitar. Häll vätskan i en kastrull och låt koka ner till drygt hälften. Blanda då med köttet till en röra och servera.
Vi hade guacamole, coleslaw, gräddfil, rödlök, majs, sallad, gurka, tomat, salsa och barbecuesås till. Allt serverat i tortillabröd. Mums!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar